Oldal kiválasztása

Branzino allo scoglio

Branzino allo scoglio

Tengeri süllő szikla módra

Hozzávalók:

• tengeri süllő (branzino), 500-600 g
• kékkagyló (cozze), 200 g
• étikagyló (vongole), 150 g
• tintahal (calamari), 150 g
• extra szűz olívaolaj, 20 g
• fokhagyma, 1 gerezd
• pachino paradicsom, 100 g
• petrezselyem, 30 g
• bazsalikom, 3 levél
• só
• bors

 
Elkészítés:

Tisztítsuk meg a süllőt és készítsünk el belőle 2 darab filét. Egy serpenyőbe öntsünk 10 g olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a kagylókat, a tintahalat és 3-4 percig erős lángon süssük. Ezt követően adjuk hozzá a paradicsomot, petrezselymet és bazsalikomot is. Sózzuk, borsozzuk. Egy grillrácson vagy egy teflonserpenyőben süssük meg a süllő filéket, közben sózzuk, borsozzuk és öntsünk hozzá egy kis olajat is. A filé mindkét oldalát 3-3 percig süssük. Ha kész a filénk, helyezzük a tányérunkra és öntsük rá az elkészített szószunkat.