Oldal kiválasztása

Budino al Limoncello con Salsa alle fragole

Budino al Limoncello con Salsa alle fragole

Limoncellos puding eperöntettel

Hozzávalók:
– 6 tojássárgája
– 150 g cukor
– ½ liter tej
– 150 ml limoncello
– 3 zselélap
– 200 g eper
– 2 kanál cukor
– ½ citrom leve

Elkészítési mód:
A kis darabokra vágott epreket megfőzzük egy serpenyőben egy kanál cukorral és egy citrom levével, amíg meg nem puhulnak. Utána leturmixoljuk mindezt és elkészült az eperkrémünk.
Összekeverjük a cukorral és fehér krémesre verjük a 6 tojássárgáját. Majd felmelegítjük a tejet és ehhez adjuk hozzá a habosra vert tojássárgáját. Összefőzzük a krémet a tejjel, amíg 8o fokos nem lesz. Alessandro arra a trükkre tanította Flórát, hogy ha nem tudja megmérni a hőmérsékletét a tejnek, onnan tudja, hogy jó, hogy amikor végighúzva az ujját a tetején, ott marad a nyoma.
Amikor elkészült a krém hozzákeverjük a limoncellot és a zselélapokat, amiket megpuhítottunk hideg vízben áztatva 1 percig. Jól elkeverjük a krémet és kiöntjük őket a kis edényekbe. Betesszük a hűtőbe egy pár órára, majd kifordítjuk őket egy tálra és leöntjük az eperkrémmel. Buon appetito.

AKADEMIA ITALIA 17. rész: Citromok és a limoncello

This site is registered on wpml.org as a development site.