Oldal kiválasztása

Filetto di Orata in crosta di patate e zucchine al forno con pesto di olive nere

Filetto di Orata in crosta di patate e zucchine al forno con pesto di olive nere

Tengeri keszeg szeletek krumplikabátban, sütőben sült cukkinivel és fekete olivabogyóból készült pesztóval

Hozzávalók:
– 4 db tengeri keszeg, amelynek darabja 500-600 g
– 150 g extraszűz olivaolaj
– 3 db krumpli
– 3 db cukkini
– 100 g fekete olivabogyó
– só
– bors
– rozmaring

Feketeolivás pesto
Leturmixoljuk a feketeolivát egy kis sóval és borssal, és egy csepp olivaolajjal, amíg krémes nem lesz.

Előkészítjük a keszeget, az orata-t úgy, hogy megtisztítjuk, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Ezután a krumplit és a cukkinit nagyon vékony (pár miliméteres) szeletekre vágjuk. Ezzel fedjuk be a keszeget. Hozzáadunk még egy kis sót, borsot, rozmaringot és olajat, majd betesszük a 180 fokosra előmelegített sütőbe 15 percre. Miután jól átsült kivehetjük és tálalhatunk.

AKADEMIA ITALIA 14. rész: Olivaföld és olivaszüret Flora & Alessandro