Oldal kiválasztása

Peposo al chianti

Peposo al chianti

Vörösboros marharagu

Hozzávalók:
– marhahús (izmos rész, mint pl. a láb), 2 kg
– Chianti vörösbor, 5 dl
– zeller, 100 g
– hagyma, 100 g
– fokhagyma, 1 gerezd
– extra szűz olivaolaj, 100 g
– só, 1 kávéskanányi
– bors, 1 kávéskanálnyi
– sűrített paradicsom, 50 g
– víz, 1 liter
– liszt, 2 evőkanálnyi

Elkészítési mód:
Felvágjuk kis kockákra a marhahúst, megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a lisztet és összekeverjük. Megpirítjuk az olivaolajjal egy serpenyőben. Egy fazékban megpirítjuk a zellert, a hagymát, a répát és a szétnyomott fokhagymát. Majd ehhez hozzáadjuk a megpirított húst. Hozzáöntjük még a vörösbort, majd 5 percig főzzük, végül hozzáöntjük a vizet és a paradicsomsűritményt is. Az egészet kis tűzön 2-2,5 óráig továbbfőzzük. A végén ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.

AKADEMIA ITALIA 6. rész Toscana Chianti Flora & Alessandro