Oldal kiválasztása

Risotto al prosecco e montasio

Risotto al prosecco e montasio

Prosecco-s, montasio-s rizottó

Hozzávalók:
– répa, 1 db
– paradicsom, 1 db
– zeller, 100 g (1 szár)
– víz, 3 liter
– só, 1 kávéskanálnyi
– bors, 1 kávéskanálnyi
– extra szűz olivaolaj, 3 evőkanálnyi
– rizs, 350 g
– hagyma, 1 db + 100 g
– Prosecco, 1 dl
– Montasio sajt, 150 g
– vaj, 50 g

Egy fazékba tesszük a répát, a paradicsomot, a zellert és a hagymát majd felöntjük vízzel és levest készítünk belőle. Hozzáadunk sót, olajat. Egy lábasban a hagymát olajon megfuttatjuk, míg kis színe lesz. Hozzáadjuk a rizst, s 1 percig “üvegesítjük”. Hozzáöntjük a Prosecco-t, s amikor az elpárolgott, szakaszosan hozzáadjuk a korábban elkészített levest. Főzzük 15-18 percig folyamatos kevergetés mellett, majd hozzáadjuk a Montasio sajtot, a vajat, a sót, a borsot, és kész az étel.

AKADEMIA ITALIA 2. rész Prosecco Flora & Alessandro

This site is registered on wpml.org as a development site.