Oldal kiválasztása

Salame di cioccolata

Salame di cioccolata

Csokiszalámi

Hozzávalók:
– 200 gr étcsokoládé
– 300 gr háztartási keksz
– 150 gr vaj
– 100 gr cukor
– 2 tojás
– 2 kanál rum

Elkészítési mód:
Egy fazékben vízet forralunk, majd erre teszünk egy másik fazekat, melyben megolvasztjuk és egy kis vajjal összekeverjük az étcsokoládét. Hozzáaadjuk a cukrot, a tojást, a rumot és a száraz kekszmorzsákat. Ezt jól összekeverjük és egy sütőpapír avyg alufólia közepébe tesszük és szalámi alakúvá formáljuk. Lezárjuk a két végét és betesszük a hűtőbe. Nagyjából két órát hagyjuk a hűtőben, amíg meg nem keményedik. Utána szeletekre vágjuk és tálaljuk.

AKADEMIA ITALIA 20. rész: A parma-i sonka