Termékek

A nálunk fellelhető termékeket mi válogattuk össze Önöknek. Mind a legjobb minőséget képviselik és Olaszország különböző régióiból származnak. Nálunk, akárcsak az olaszoknál az alapanyagok kulcsfontosságúak, hiszen akkor lehet igazán jól enni és finoman főzni, ha a hozzávalókat önmagukban is elfogyasztanánk. Ezeket a termékeket az étteremben is felhasználjuk, de Önök is hazavihetik, hogy otthon is el tudják készíteni az Itáliát idéző ízeket, esetleg ajándékozzanak azt.

Vino

Olaszország különböző régióiból válogattuk össze Önöknek a legfinomabb olasz borokat. Nem hiányozhatnak a listáról a szicíliai Shiraz, a toszkán Chianti, de a Cortacciai fehérborok sem. Nem beszélve az igazi Prosecco régióból származó prosecco-ról. Ezeket a borokat kínáljuk ételeink mellé, illetve érdemes betérni az alagsorban lévő borpincénkbe, ahol elvitelre is lehet kérni a palackba zért Olaszorszgból.

Grappa, Amari e Liquori

Az olaszok szeretik aperitivo-val megelőzni az étkezést, melynek emblematikus itala a feltűnő színű Aperol, melyből többek között az Aperol Spritz is készül. Továbbá nem hiányozhatnak az étkezést záró legfinomabb grappák és a likőrök sem, mint az amalfi-i citromokat idéző limoncello.

Cég Fajta
Aperol Likőr
Nannoni Grappe Párlat
Antica Disitlleria Petrone Párlat
Lazzaroni Likőr

Bibite

Hamisítatlan ízvilágú olasz üdítőitalokat kínálunk mind itt fogyasztásra, mind elvitelre, melynek kicsik és nagyok egyaránt tudnak örülni.

Gyártó Fajta
San Pellegrino Víz
Caffé GM Kávé
Fonte Plose Víz
Theresianer Sör

Pasta

A tészta az olasz étkezések egyik alapja, heti többször fogyasztják és rengeteg féleképpen el tudják készíteni. Az olasz hagyományos tészta-receptek mind egyszerűek, kevés alapanyagon alapulnak, ezért még hangsúlyosabb, hogy a felhasznált alapanyagok a legjobbak legyenek. Éppen ezért ezek a tészták olyanok, akárcsak a házilag készültek. Érdemes őket kipróbálni!

Olio e Aceto

Az ízesítés az egyik kulcsfontosságú pillanata a főzés tudományának. Éppen ezért nagy hansúlyt fektetünk, hogy csakis a legjobb extraszűz olivaolajat és balzsamecetet ajánljuk vendégeinknek. Az itt készült ételeket is ezzel ízesítjük, de elvitelre is kaphatóak a különböző olasz régiókból beszerzett olivaolajok. Toszkán, szicíliai és pugliai termékek is vannak közöttük. Érdemes őket megkóstolni.

Gyártó Fajta
Gocce italiane Balzsamecet
De Carlo Olaj
Acetaia Leonardi Balzsamecet
Frantoio Pruneti Olaj
Oleificio San Calogero Olaj
Salina di Cervia

Salumi & Formaggi

Az olasz étkezéshez hozzátartoznak az igazán finom sajtok és felvágottak is. Előételként, de ízesítésként is előfordul az igazi finom prosciutto, azaz a sonka, melyet San Daniele-ből és Parma-ból szerzünk be. És a hamisítatlan parmezán sajt, mellyel majdnem minden tésztát is ízesítünk. Ha ezeket pedig összetesszük, akkor remek előételnek való tálat készíthetünk.

Gyártó Fajta
Prosciuttificio Prolongo Sonka
Cavalier Umberto Boschi Felvágottak
Caseificio Preziosa Mozzarella

Condimenti

Fontos termékek még a különböző krémek, paték és olajban tárolt zöldségek, melyeket például bruschettán fogyaszthatunk. Egy hideg vacsora vagy egy előétel tökéletes hozzávalója lehet egy puglia-i olivakrém, melyet akár otthon is elfogyaszthatnak.

Gyártó Fajta
Valbona Dresszing

Dolci

Végül, de nem utolsó sorban nem hiányozhatnak az édességek sem, melyek közül a hamisítatlan amaretti, a kézműves lekvárok és az időszakosan beszerezhető panettone a kedvencek. Sőt, megtalálja nálunk azt a hagyományos babapiskótát is, melyből otthon is könnyűszerrel elkészíthet egy igazi olasz tiramisu-t.

Gyártó Fajta
Fraccaro Spumadoro Gyümölcskenyerek
Lazzaroni Kekszek
Rigoni di Asiago Dolci

« Főzz jobban. Egyél jobban. Élj jobban. »