Oldal kiválasztása

Bistecca di manzo alla toscana (Fiorentina)

Bistecca di manzo alla toscana (Fiorentina)

Toszkán beef steak

Hozzávalók:
– 1 kg marha steak
– 100 gr vöröshagyma
– 20 gr balzsamecet
– 10 gr paradicsom-koncentrátum
– 100 gr csicseriborsó
– 50 gr extraszűz olivaolaj
– 500 gr friss spenótlevél
– 1 gerezd fokhagyma
– 100 gr parmezán

Balzsamecetes hagymalekvár
Kis darabokra vágjuk a hagymát, majd alacsony tűzön sütjük egy kis extraszűz olivaolajban kisütjük. Hozzáadunk egy kis vízet, ami által a hagyma még puhább lesz. Ehhez jön a paradicsomkoncentrátum és a balzsamecet. Nagyjából tíz percig sütjük, amíg olyan nem lesz, mint egy lekvár.

Csicseriborsó-krém
Vízben áztatjuk csicseriborsót egy éjszakán át, aztán nagyjából 40 percig főzzük őket vízben. Ezután összeturmixoljuk őket és hozzáadjuk az olivaolajat, sót és borsot. Majd homogénné keverjük.

Spenót
Odateszünk egy gerezd fokhagymát egy kis olajban sülni, majd hozzáaadjuk a friss spenótleveleket. Gyorsan megforgatjuk, megsózzuk, éppen hogy csak megpuhuljon.

Beaf steak
Előmelegítjük a grillt és a beaf steak-et 5-5 percig sütjük minden oldalára elfordítva és felállítva is. Amikor megbarnult, akkor szeletekre vágjuk és tálaljuk a fentebb leírt köretekkel.

AKADEMIA ITALIA 19. rész: Kávépörkölés és az igazi olasz espresso

This site is registered on wpml.org as a development site.