Press Area
Breakslow
Ide menj ha igazi olasz hangulatra vágysz!
A Bazilika mellett van egy hely, ami mini-Olaszországként elhozza az itáliai életérzést országunkba is: ez pedig az Akademia Italia.” Nálunk reggelizett Szabó Orsolya, a Breakslow bloggere, aki beszámol cikkjében arról, hogyan is érezte magát nálunk. Ezen kívűl számos hasznos tippel látja el a betérni vágyókat!
https://breakslow.hu/cikk/akademia-italia-ide-menj-ha-igazi-olasz-hangulatra-vagysz-budapesten
We Love Budapest
Olasz gigakomplexum nyílt a bazilika mellett!
Hogy kik vagyunk valójában? A we love Budapest betért hozzánk és elmeséli nektek mi is az Akademia Italia.
https://welovebudapest.com/2015/12/09/akademia-italia-olasz-gigakomplexum-nyilt-a-bazilika-mellett/
We Love Budapest
Az Akademia Italia a budapesti éttermek között
Nagy örömünkre bekerültünk nyitás után közvetlenül a We love Budapest éttermi adatbázisába, amelyből mindent megtudhatnak rólunk.
Más Tészta
Mennyei vacsora egy igazi autentikus olasz étteremben
Első impressziók egy jó olasz lasagne és egy rákos saláta fogyasztása közben.
http://masteszta.blog.hu/2016/02/04/akademia_italia_olasz_etterem_delikatesz_es_fozoiskola
Viasat 3 És Port
Gasztro kalandok Olaszországban, avagy indul az Akademia Italia tv műsora
Rétfalvi Flóra, a gasztromagazin műsorvezetője elkalauzolja a nézőket Olaszország különböző régióiba, ahol felkutatja a helyi gasztrokultúra érdekességeit. Továbbá minden adásban megtanulhatunk egy igazi olasz receptet, eredeti alapanyagok és olasz séf segítségével.
https://www.viasat3.hu/musorok/akademia-italia/
https://port.hu/adatlap/film/tv/akademia-italia-akademia-italia/movie-178635
4CUT
Gasztroműsor az olasz ízek kedvelőinek és a főzőműsor fanatikusoknak
A műsorban egyszerre ismerkedhetünk meg az olasz gasztrokultúrával és adásról adásra egy-egy új, érdekes vagy különleges alapanyaggal, ízzel, specialitással. Ebben az edutainment műsorban nem csak főzni tanítunk, hanem a Mediterrán meghatáro italkultúrájával való ismerkedés is fontos szerephez jut.
Gastro
Az olasz meló
Mi az Akademia Italia? Étterem? Piac? Olasz gourmet bolt? Főzőiskola? Minden egyben!
http://www.gastro.hu/magazin/akademia-italia-%E2%80%93-budapest-az-olasz-melo/
ORIGO
Nápolyban, halpiacon, halászhajón forgott a TV2 legújabb műsora
Az Akademia Italia műsorában az olasz konyha specialitásai mellett Olaszországot is jobban megismerhetik a nézők: a műsorvezető több városban is megfordult a stábbal, többek közt az olasz gasztronómia fellegvárában, Nápolyban is.
http://www.origo.hu/teve/20170830-akademia-italia-cimmel-indul-uj-fozomusor-a-tv2-n.html
ORIGO
Az igazi nápolyi pizza története
Minden amit a pizzáról tudni érdemes! Tudták például, hogy a pizza az egyik legősibb étel és története az ókorig nyúlik vissza?
http://www.origo.hu/tafelspicc/20170913-akademia-italia-pizza-recept-videoval.html
ORIGO
Király Linda tengeri sügért sütött “sziklamódra”
Ezúttal Alessandro és Flóra egy igazi nápolyi halpiacra kalauzolta el a nézőket, ahol az olasz forgatag részévé válva különösebbnél különösebb tengeri herkentyűkkel találkozhattunk. Ezt követően Király Linda beáll a konyhapult mögé és Alessando segítségével megtanul egy különleges olasz receptet.
http://www.origo.hu/tafelspicc/20170916-tengeri-keszeg-olasz-recept-akademia-italia.html
ORIGO
Lazuljon el, és élvezze pár percre egy vérbeli olasz halpiac hangulatát!
Napsütés, halaspultokkal teli hangulatos mediterrán utca, kosarakkal közlekedő, egymásnak kézzel-lábbal magyarázó, olaszoktól nyüzsgő halpiac. Ide kísérte Flóra az Akademia Italia séfjét, Alessandrót.
http://www.origo.hu/tafelspicc/20170923-verbeli-olasz-halpiaci-hangulat.html
ORIGO
Készítsen eredeti olasz lasagnét házi tésztával!
Hogyan is készül az eredeti olasz lasagne? Az Akademia Italia séfjének, Alessandrónak már megvan a jól bevált receptje, amit az alábbi cikkben mindenkivel meg is oszt.
http://www.origo.hu/tafelspicc/20170928-eredeti-olasz-lasagne-hazi-tesztaval.html
ORIGO
Isteni olasz italok és falatkák
Vajon mi is az az Aperitivo? Minden amit tudni érdemes a közkedvelt olasz szokásról.
http://www.origo.hu/tafelspicc/20171007-aperitivo-aperol-spitz-recept-akademia-italia.html
ORIGO
A tészta ötven árnyalata
A tészta az olasz étkezések egyik alapja; heti többször fogyasztják, és rengeteg formában el tudják készíteni. Minden egyes régiónak megvannak a maga jellegzetes fajtái, amelyek idomultak a helyi alapanyagokhoz mind összetevőikben, mind pedig formájukban.
http://www.origo.hu/tafelspicc/20171016-a-spaghetti-vilaga.html
Breakslow
Az Akademia Italia Budapest legjobb teraszos reggelizőhelyei között
Csodálatos kilátás a Szent István Bazilikára és hamisíthatatlan olasz ízek várják a betérőket!