Oldal kiválasztása

Bruschetta di polenta con crema di ricotta, porro e San Daniele

Bruschetta di polenta con crema di ricotta, porro e San Daniele

Polenta-bruschetta túrókrémmel, póréhagymával és San Daniele sonkával

Hozzávalók:
– víz, 1 liter
– kukoricadara, 250 g
– só, kávéskanálnyi
– extra szűz olivaolaj, 10 g
– San Daniele sonka, 200 g
– póréhagyma, 100 g
– ricotta túró, 200 g
– reszelt parmezán sajt, 100 g
– vaj, 10 g
– tejszín, 100 g

Elkészítési mód:
Felforraljuk az 1 liter vizet, hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát. 1 órát kis tűzön főzzük. Beleöntjük egy tepsibe és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt a bruschettához hasonló szeleteket vágunk belőle. Teflonedényben kevés olajjal pirítjuk egy kicsit, 5-5 percet oldalanként. Csinálunk egy krémet a ricottából, parmezán sajttal és a tejszínnel. Egy serpenyőben pirítjuk 5 percig a póréhagymát, a sonkát és a vajat. Majd minden puliszkaszeletre ráöntjük a krémet, a sonkát, és a póréhagymát.

AKADEMIA ITALIA 5. rész Bolsano Vino Flora & Alessandro

This site is registered on wpml.org as a development site.