Calzone töltött pizza
Hozzávalók a tésztához:
– liszt, 500 g
– víz, 3 dl
– só, 10 g
– extra szűz olivaolaj, 40 g
– élesztő, 30 g
Hozzávalók a töltelékhez:
– mozzarella sajt, 100 g
– paradicsomszósz, 100 g
– vargánya gomba, 100 g
– csípős szalámi, 100 g
– articsóka, 100 g
Elkészítési mód:
Összekeverjük a lisztet vízzel és az élesztővel, s utána hozzáadjuk a sót és az olajat. 5 percig jól összegyúrjuk, majd hagyjuk lefedve pihenni 40 percig. Megformázzuk belőle a pizza alakot 1 cm vastagon. Csinálunk belőlük 10 cm átmérőjű kör alakú tésztákat. Megtöltjük egy kiskanálnyi paradicsomszósszal, egy kis darab mozzarellával, és a további hozzávalókkal. Összehajtjuk félbe, majd sütőben 200 fokon 15 percig sütjük.
AKADEMIA ITALIA 10. rész: Pizza készítése a búzaszemtől a kemencéig