Szicíliai marcipános rúd
Tésztához:
– 250 g liszt
– 30 g cukor
– 30 g zsír
– 1 tojás
– 50 ml Marsala bor
– 10 ml ecet
– 1 csipet só
– 50 g reszelt narancshéj
– 2 g fahéjpor
– 1 tojássárgája
Krémhez:
– 800 g ricotta vagy túró
– 320 g porcukor
– 50 g kandírozott gyümölcs
– 50 g csokidara
Elkészítési mód:
Először elkészítjük az édesség tésztaalapját, összekeverve az összes por alapú hozzávalót, majd a folyékonyakat. Addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Amíg a tészta pihen (40 perc), elkészítjük a tölteléket, a túrókrémet. Összekeverjük a hozzávalókat és addig keverjük, míg krémes nem lesz.
Fél centimáteresre nyújtjuk a tésztát, majd kis köröket/négyzeteket szabdalunk, amelyeket rátekerünk a cannoli készítéséhez szükséges acélhengerekre. Így sütjük ki a tésztát napraforgó olajban. Amikor megbarnulnak, kivesszük őket és hagyjuk őket kihűlni.
A krémet kétféleképpen ízesítjük, csokoládéval és naranccsal. Nincs is más hátra, mint megtölteni a canellonikat és díszíteni kandírozott naranccsal, pisztáciával és csokoládéval.
AKADEMIA ITALIA 11. rész: A szicíliai olivaolaj Flora & Alessandro