Cantucci
Hozzávalók:
– mandula, 400 g
– lereszelt citromhéj, 1 db-nak a héja
– lereszelt narancshéj, 1 db-nak a héja
– cukor, 400 g
– vaj, 80 g
– tojás, 5 db
– liszt, 520 g
– élesztő, 5 g
– vanília, fél rúd
Elkészítési mód:
Összekeverjük a cukrot, a tojást és a vajat. Mikor az egész homogén, hozzáadjuk a reszelt héjakat, a vaníliát, majd a lisztet, az élesztőt, és a mandulát. Összekeverjük, míg egy homogén konzisztenciát kapunk. A tésztából kb. 20 centiméteres cső alakú formákat csinálunk, sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Amikor kivesszük, még melegen felvágjuk oly módon, hogy Cantuccio formája legyen.
AKADEMIA ITALIA 7. rész Toscana Olivaolaj Flora & Alessandro