Padlizsános, kapribogyós meleg köret
Hozzávalók:
– 1 kg lila padlizsán
– 500 g zeller
– 2 hagyma
– 200 g magmentes zöldoliva
– 1 kanál sótlan kapribogyó
– 1 kanál fenyőmag
– 1 pohár paradicsomszósz
– 50-70 g barnacukor
– ½ pohár vörösboros borecet
– 1 csokor bazsalikom
– 1 pohár extraszűz olivaolaj
– csipet só
– csipet bors
Elkészítési mód:
Kis kockákra vágjuk a padlizsánt és megsózzuk. Tíz perc múlva felszívjuk egy papírkendővel a padlizsánból kivált nedvességet. Kisüjtük napraforgóolajban a padlizsánt.
Eküzben az angolzellert is kis darabokra vágjuk és 5 percig forralt vízben puhítjuk.
A kis darabokra vágott hagymát olajon kisütjük, hozzáadjuk a következő sorrendben az alapanyagokat: a zellert, a paradicsomszószt, a fenyőmagokat, a kapribogyót, a bazsalikomot, majd végül a padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk kedvünk szerint. Utolsó lépésként hozzáaadjuk a vörösboros ecetet és a cukrot.
Nagyjából tíz percig sütjük majd tálaljuk.
AKADEMIA ITALIA 12. rész: Olaszország legdélebbi pontján készült bor Flora & Alessandro