Oldal kiválasztása

Carré d’agnello alla brace con tortino di patate e cipollotti

Carré d’agnello alla brace con tortino di patate e cipollotti

Báránysült krumplikosárral és hagymával

Szószhoz
½ kb báránycsont
1 répa
1 zeller
1 hagyma
2 babérlevél
2 salvia
1 ág rozmaring
1 pohár vörösbor
1 liter víz

Bors
1 gerezd fokhagyma

Bárányoldalashoz
1 kg bárányoldalas
1 gerezd fokhagyma

bors
50 gr extraszűz olivaolaj

Krumplitortához
1 kg krumpli
500 gr póréhagyma
2 tojás
1 kanál kenyérmorzsa

bors
szerecsendió
100 gr reszelt parmezán

Szósz
Először betesszük a bárányoldalas kevésbé jó részeit, akár a csontokat a sütőbe 230 fokon nagyjából 20-30 percig.
Közben elkészítjük a szószt, mivel elég hosszú a főzési ideje. Kis darabokra vágjuk és olajon odatesszük a répát, zellert, hagymát, fokhagymát, babérlevelet, zsályát, rozmaringot. Amikor megpirultak hozzáaadjuk a sütőben barnára sült bárányoldalas részeket és egy kanál lisztet. Ezt követi egy pohár vörösbor, amit jól összekeverünk és végül két liter hideg vízzel felöntjük. Alacsony tűzön hagyjuk nagyjából 2 óráig, amíg a két liter vízből nagyjából fél liter nem lesz. Ebben a fázisban még egyszer kóstoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szószt majd leszűrjük.

Krumplitorta
Megfőzzük a krumplit, majd összenyomjuk őket. Kis darabokra vágjuk a póréhagymát, amit olajon megpirítunk. Hozzáadjuk a krumplihoz a sót, borsot, egy tojást, egy kiskanál parmezánt és a póréhagymát. Ízlés szerint hozzáadhatunk egy kis szerecsendiót is. Ezt a pürét tesszük majd bele a kivajatózott vagy olajjal kikent kis formákba. A tejetére egy kis kenyérmorzsát szórunk, hogy ropogós legyen. 170 fokos sütőben sütjük 15 percig.

Báránysült
A bárányoldalast sózzuk, borsozzuk, majd meggrillezzük mindegyik oldalán, addig amíg meg nem barnul egy kicsit. Aztán egy tepsire tesszük, ízesítjük rozmaringgal, kakukkfűvel és egy kis extraszűz olivaolajjal. Nagyjából 10 percig sütjük.

Tálaláshoz a báránysültet leöntjük az öntettel, a krumplitortácskákat kivesszük a formákból és póréhagymával díszíthetünk.

AKADEMIA ITALIA 18. rész: Egy igazi olasz családi ebéd

This site is registered on wpml.org as a development site.