Beszállítók

Mivel a minőség az egyik alapelvünk, ezért igyekeztünk a legjobb Olaszországban készült termékeket összeválogatni Önöknek. Beszállítóink Italia különböző részein dolgoznak és hasonló értékek mentén vezetik családi vállalkozásaikat, mint mi. Mindegyikőjüket személyesen ismerjük, nálunk kapható termékeiket mi magunk kóstoltuk végig és válogattuk össze Önöknek.

Gocce italiane

Gocce italiane

Modena (Emilia-Romagna)

Aceto balsamico

Ki ne ismerné a modenai balzsamecetet? Az Aceto Gocce Leonardi által készített balzsamecet a hagyományos eljárást követve fahordókban érik. Különlegességnek számítanak az ízesített ecetek, melyeket a szarvasgomba, a cseresznye, a füge és a peperoncino verzióban készítenek el.

gocceitaliane.com

Fraccaro Spumadoro

Fraccaro Spumadoro

Treviso (Veneto)

Panettone

Az cég története 1932-ben indult, amikor Elena és Giovanni Fraccaro megalapította a pékségét Castelfranco város falai között. Az azóta is családi kézben lévő vállalkozás nagyra nőtte magát, de a péksütemények, panettonek és egyéb finomságok a hagyományokat követve készülnek egy 84 éves élesztőgomba felhasználásával.

fraccarospumadoro.it

Prosciuttificio Prolongo

Prosciuttificio Prolongo

Udine (Friuli)

Prosciutto

A Prolongo család által vezetett többgenerációs sonkaműhely az eredetnévvel védett San Daniele városban található. Az itt érlelt sonkák egyedi ízvilága a hagyományokon alapuló eljáráson és a természetes érlelést elősegítő tökéletes klímán alapszik. Hiszen a 12-24 hónapig fellógatott sonkákat a tengeri és a hegyi légmozások san daniele-i egyvelege szárítja és teszi egyedülállóvá.

prolongo.it

Cantina Kurtatsch

Cantina Kurtatsch

Bolzano (Trentino-Alto Adige)

Vino

A Dolomitok között egészen északon, az olasz-osztrák határnál található Cortaccia városa, ahol az olasz és az osztrák nyelv, hagyományok és szokások keverednek. Ezekben a hegyekben termesztenek szőlőt, a magaslatokban a friss fehéret, a völgy felé menet pedig a vöröset. A völgyben almaföldek vannak, mivel az alma a másik nagykövete ennek a vidéknek. A Kurtatsch-i borászat pedig több, mint 120 ember munkájának gyümölcse, mivel szövetkezetként működik.

kellerei-kurtatsch.it

Donnachiara

Donnachiara

Avellino (Campania)

Vino

A zöld Irpinia-ban, az Amalfi partoktól nem messze a hegyek között találhatóak azok a szőlőültetvények, amelyek immáron 4 generáció óta a Petitto családhoz tartoznak. A vörös- és fehérborokat egyaránt gyártó családi vállalkozás, a Donnachiara, a dédnagymama, Signora Chiara emléke előtt tiszteleg és az üvegbe zárt nedű által viszi nevét és a tartomány hírét a világ különböző tájaira.

donnachiara.com

Plose

Plose

Plose

Italok

A Plose ásványvíz üdtőüzem működésének kulcsazava a természetesség. Palackozott ásványvizei 100%-ban természetesek és az üzem működése is teljes mértékben környezettudatos. A Plose hegység tövében található cég immáron 60 éve működik és tölti meg számos étterem és kávézó polcait a természetből nyert frissesség palackaival.

acquaplose.com

Sale di Cervia

Sale di Cervia

Cervia

Fűszer

A Po folyó torkolatában található sófeldolgozó üzem, amely Ravenna-tól nem messze fekszik 92%-ban köztulajdonban van, csupán egy magántulajdonosa van, a Cervia di Brisighella fürdők. A Sale di Cervia egy természetes tengeri, sokak szerint úgy nevezett “édes só”, amelyet a földrajzi fekvésének köszönhet és amely a világ különböző tájaira viszi Italia hírét.

salinadicervia.it

Cantina Lunae

Cantina Lunae

Ortonovo (La Spezia)

Bor

A borászat 1966-ban alakult és a Toscana-val határos Liguria régióban elterülő Luni dombokon található. Paolo Bosoni, borász, álmodta meg és hozta létre a családi vállalkozást, amelyet azóta is ők vezetnek. A felettébb hangulatos borászata, amely csak pár km-re található a tnegertől, tökéletes helyszíne a színvonalas vendéglátásnak is.

cantinelunae.it

A.A. Rinaldini

A.A. Rinaldini

Calerno di S.Ilario d'Enza (Emilia-Romagna)

Acetaia Leonardi

Acetaia Leonardi

Modena

Balzsamecet

acetaialeonardi.it

Latteria Soresina SCA

Latteria Soresina SCA

Soresina (CR)

San Pellegrino

San Pellegrino

Bergamo (Lombardia)

Acqua

Az 1899 óta létező cég, mely folyamatosan növekedett az idők során mára már 120 országban van jelen. Az alkoholos- és alkoholmentes üdítők mellet, az Acqua Panna-t és a San Pellegrino ásványvízeket forgalmazó cég hisz az olasz minőségben és tökeletességre törekvésben.

sanpellegrino.com

Petra

Petra

Padova (Veneto)

Cereali

A többgenerációs családi vállalkozás ugyan nagyra nőtt, de még mindig a régi malom helyén található. A mostanra már gépesített malomban a búzát igazán finomra őrlik, amely búzából aztán készül a tészta és a pizza. A Molino Quaglia éppen ezért Pizza Egyetemet és Tészta oktatást is tart növendékeinek minden évben.

molinoquaglia.org

Vigne d'oro

Vigne d'oro

Treviso (Veneto)

Vino

A Vazzoler család birtokába tartozó 20 hektár föld, mely Conegliano mellett, Prosecco régiójában fekszik. Az ezeken a földeken termesztett szőlőből igazi DOCG prosecco készül, melynek kiváló minőségét a terroir, a hegyek felől érkező szellő és a napsütötte órák garantálják.

vignedoro.it

Podere Alberese

Podere Alberese

Siena (Toscana)

Vino

A Siena-tól nem messze fekvő dombokon található a mesebeli toszkán turistaház, a Podere Alberese. A Bozzano család által vezetett agriturismo-ban olivaolaj és bor készül, illetve maga a család gondolkodik az idelátogató vendégek kényelméről és elégedettségéről. Mi mást is mondhatnánk, róluk, a termékeikről és a helyről, mintsem hogy nagyon szerethetőek.

poderealberese.it

Cavalier Umberto Boschi

Cavalier Umberto Boschi

Parma (Emilia Romagna)

Salumi

A Cavalier Umberto Boschi sonkaüzem története 1922-ben indul, amikor a névadó Umberto Boschi, feleségével Elza asszonnyal megalapozza az azóta is növekvő családi vállalkozást. A pármai sonka- és szalámigyár a kezdetek óta kihasználja a természet adottságait, hiszen az Appenini hegység tövében meghúzódó völgy szellőssége és a Baganza folyó párája tökéletes feltételei a hamisítatlan pármai sonkának.

umbertoboschi.it

Rigoni

Rigoni

Asiago (VI)

Desszert

A cég története egész a világháborúkig nyúlik vissza, amikor Elisa Antonini mézet kezdett el készíteni. A hetvenes években pedig megindult a cégfejlődés, gépesítés majd később a nemzetközi kereskedelem útján. A természetes alapanyagokból előállított kíváló minőségű lekvárok a legváltozatosabb ízekben kaphatóak.

rigonidiasiago.com

Valbona

Valbona

Lozzo Attestino

Szószok

A Valbona egy többévtizede sikeresen működő vállalatcsoport, amely az olasz föld adta zöldségeket és gyümölcsöket osztja meg a világgal konzerválható módon, olajban, befőttben. Céljuk a frissességet és az igazi hamisítatlan ízt üvegbe zárni, hogy az alapanyagok kiváló minőségét megőrizzék, sőt még jobbat hozzanak ki belőle.

valbona.com

Argiolas

Argiolas

Sardegna

Bor

A Szardínia szigetének déli pontján taláható Argiolas borászat története több, mint egy évszázadra nyúlik vissza. Mára már az alapító Antonio unokái művelik a földeket és szüretelnek évről évre, szem előtt tartva a hagyományokat és a minőséget.

argiolas.it

Ciacci Piccolomini d'Aragona

Ciacci Piccolomini d'Aragona

Montalcino (Siena)

Speri Viticolori S.S.

Speri Viticolori S.S.

Verona (Veneto)

Caseificio Preziosa

Caseificio Preziosa

Cassinone (BG)

Oleificio San Calogero

Oleificio San Calogero

Sciacca (AG)

Donna Fugata

Donna Fugata

Ragusa (Sicilia)

Vino

A Szicíliában és a még délebbre fekvő Pantelleria szigetén található szőlőültetvények egyesülésével a Donnafugata családi vállalkozás egy igen jelentős szerepet vállalt magára a dél-itáliai borászok körében, melyet nagy gondosággal és szorgalommal gyarapít azóta is. Készítenek gyümölcsös fehérborokat, igazán zamatos vörösborokat és a méltán híres passito-t, ami az édesbor.

donnafugata.it

Le due Torri

Le due Torri

Udine (Friuli)

Vino

Az Udine környékbeli Le Due Torri borászatot északról zöld dombok, délről pedig a Judrio folyó övezi. A Volpe család által vezetett családias borászat hagyományokat követve készít évről évre finom fehér- és vörösborokat, melyek nálunk, az Akademia Italian is megkóstolhatóak.

le2torri.com

Nannoni Grappe

Nannoni Grappe

Grosseto (Toscana)

Distillati

Toszkána déli vidékén, az egykoron mocsaras. ámde mára már gyönyörűen kiépített Maremma vidékén található a Nannoni Grappe szeszfőzde. A világ egyik leghíresebb párlatkészítő mesterasszonya, Priscilla Occhipinti vezeti Édesapjával és két cégtársukkal. Rengeteg különböző illat- és ízvilágú grappát készítenek, melyet a világ számos pontjára exportálnak, mint a Made in Italy kiválóságait.

nannoni.net

Antica Disitlleria Petrone

Antica Disitlleria Petrone

Caserta (Campania)

Distillati

Petrone régi szeszfőzdéje egy olyan családi vállalkozás, amelynek története az 1800-as évek végére tekint vissza. A többgenerációs céget és a hozzátartozó Nápoly könyéki citromfa-ültetvényeket a család igazi családtagnak, egy öreg hölgynek írja le, akinek történetei meghatározzák a Petrone család mai cégvezetésének szellemiségét is.

distilleriapetrone.it

Lazzaroni

Lazzaroni

Varese (Lombardia)

Amaretti

A Lazzaroni likőrök, párlatok és amaretto-k nemzeközi sikerének titka a gondosan megválogatott alapanyagok és a hagyományos recepteket szigorúan követő eljárás. Ők, akárcsak mi magunk is, hisznek abban, hogy a minőség és a hagyományok tisztelete a biztos receptje a hosszútávon is kifogástalan ízvilágnak.

lazzaroni.it

Aperol

Aperol

Milano (Lombardia)

Aperitivo

Ez a feltűnő színű alkoholos ital emblematikus hozzávalója az Olaszországban olyannyira elterjedt “aperitivo” hagyományához. A kicsit kesernyés ízvilágú ital sokféleképpen fogyasztható és számtalan koktél alapanyaga is.

aperol.com

Riso Acquerello

Riso Acquerello

Livorno Ferraris

Rízs

A többévtizedes családi vállalkozás sikere a hagyományok és innováció megfelelő kombinációjában rejlik. A kiváló minőségű rizs, mely kifejezetten alkalmas többek között risotto-k elkészítésére, a csíráknak, a gondos előkészítésének és sajátos technikájú érlelésének köszönheti hírnevét.

acquerello.it

Conti Zecca

Conti Zecca

Leverano

Bor

Puglia-ban a csizma legdélebbi csücskében található Salento vidéke, ahol a Conti Zecca borászat is van. A Conti Zecca család immáron 500 éve, hogy az itt található földeket birtokolja és műveli, melyen jelenleg a helyi autentikus szőlőfajtákat termesztik, mint a Negroamaro, Primitivo vagy a Malvasia Nera.

contizecca.it

Elvio Cogno Societa' Agricola S.S

Elvio Cogno Societa' Agricola S.S

Novello (CN)

Podere Castorani

Podere Castorani

Alanno (Abruzzo)

Theresianer

Theresianer

Trieste

Frantoio Pruneti

Frantoio Pruneti

San Polo In Chianti (FI)

Amennyiben szeretne többet megtudni vagy velünk dolgozni, írjon nekünk bátran!

    This site is registered on wpml.org as a development site.