Oldal kiválasztása

Crespella ricotta flambé alla grappa

Crespella ricotta flambé alla grappa

Flambírozott ricottás palacsinta

Hozzávalók:
– tojás, 3 db
– tej, 1 liter
– só, csipetnyi
– liszt, 100 g
– ricotta túró, 300 g
– grappa pálinka, 1 liter
– lereszelt citromhéj, 1 db-nak a héja
– lereszelt narancshéj, 1 db-nak a héja
– cukor, 150 g
– friss vanília, egy rúd
– csoki darabkák, 100 g

Elkészítési mód:
A palacsinta tésztához összekerjük a tejet, a tojást, a lisztet, és a sót, és kisütjük. A töltelékhez összekeverjük a túrót, a citromhéjat, a narancshéjat, a vaníliát, a cukrot és a csokidarabokat. Jól összekeverjük, majd belerakjuk a palacsinta közepébe, és kétszer félbehajtjuk. Teflon serpenyőben megsütjük vajjal, és amikor a serpenyő forró, beleöntjük a pálinkát és meggyújtjuk, majd amikor magától elalszik elkészültünk.

AKADEMIA ITALIA 9. rész Grappa Siena-ban Flora & Alessandro

This site is registered on wpml.org as a development site.