Polenta-bruschetta túrókrémmel, póréhagymával és San Daniele sonkával
Ingredienti:
– acqua, 1 litro
– farina di mais, 250 g
– sale, cucchiaino
– olio extra vergine d’oliva, 10 g
– prosciutto di San Daniele, 200 g
– porro, 100 g
– ricotta, 200 g
– parmigiano grattuggiato, 100 g
– burro, 10 g
– panna di cucina, 100 g
Elkészítési mód:
Felforraljuk az 1 liter vizet, hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát. 1 órát kis tűzön főzzük. Beleöntjük egy tepsibe és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt a bruschettához hasonló szeleteket vágunk belőle. Teflonedényben kevés olajjal pirítjuk egy kicsit, 5-5 percet oldalanként. Csinálunk egy krémet a ricottából, parmezán sajttal és a tejszínnel. Egy serpenyőben pirítjuk 5 percig a póréhagymát, a sonkát és a vajat. Majd minden puliszkaszeletre ráöntjük a krémet, a sonkát, és a póréhagymát.