Seleziona una pagina

Calamarata

Calamarata

Tintahalas paradicsomos tészta

Ingredienti:
– 400 g pasta
– 600 g calamari
– 1 peperoncino fresco
– 50 g prezzemolo finemente tritato
– sale
– pepe
– 300 g pomodorini
– 100 g sugo di pomodoro
– 50 ml vino bianco
– 50 ml olio extra vergine d’oliva
– 4 db carta di forno

Elkészítési mód:
Odatesszük a vízet forralni, majd mikor felforrt sózzuk azt és ezután beletesszük a tésztát. A mi esetünkben 10-12 perc amíg megpuhul a tészta (tésztája válogatja), addig elkészítjük a szószt. Egy serpenyőbe olivaolajat, apróra vágott fokhagymát és egy kis szem peperoncinot, erőspapirkát teszünk. Amikor a fokhagyma elkezd megbarnulni hozzáaadjuk a megpucolt és szeletekre vágott tintahalat. Amikor kifehéredik a tintahal husa hozzáaadjuk a fehérbort és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Hozzáaadjuk a vágott koktélparadicsomot, sót, borsot és a paradicsomszószt, majd alacsony tűzon összefözzük ezeket 7-8 percen át.

Leszűrjük a tésztát, ami jó, ha al dente-re puhul, majd beletesszük azt a serpenyőbe, a paradicsomos, tintahalas szószba. Megforgatjuk, jól összekeverjük és tálaljuk.

AKADEMIA ITALIA 15. puntata: Gragnano és a tészta utcája Flora & Alessandro

This site is registered on wpml.org as a development site.