Seleziona una pagina

Calzone

Calzone

Calzone töltött pizza

Ingredienti per la pasta:
– farina, 500 g
– acqua, 3 dl
– sale, 10 g
– olio extra vergine d’oliva, 40 g
– lievito, 30 g

Ingredienti per il ripieno:
– mozzarella, 100 g
– sugo di pomodoro, 100 g
– porcini, 100 g
– salame piccante, 100 g
– carciofi, 100 g”

Elkészítési mód:
Összekeverjük a lisztet vízzel és az élesztővel, s utána hozzáadjuk a sót és az olajat. 5 percig jól összegyúrjuk, majd hagyjuk lefedve pihenni 40 percig. Megformázzuk belőle a pizza alakot 1 cm vastagon. Csinálunk belőlük 10 cm átmérőjű kör alakú tésztákat. Megtöltjük egy kiskanálnyi paradicsomszósszal, egy kis darab mozzarellával, és a további hozzávalókkal. Összehajtjuk félbe, majd sütőben 200 fokon 15 percig sütjük.

AKADEMIA ITALIA 10. puntata: Pizza készítése a búzaszemtől a kemencéig

This site is registered on wpml.org as a development site.