Szicíliai marcipános rúd
Per la pasta
– 250 g farina
– 30 g zucchero
– 30 g grasso
– 1 uovo
– 50 ml Marsala
– 10 ml aceto
– 1 pizzico di sale
– 50 g buccia grattuggiata di arancia
– 2 g cannella in polvere
– 1 tuorlo
Per la crema
– 800 g ricotta
– 320 g zucchero a velo
– 50 g frutta candita
– 50 g semoline di cioccolato
Elkészítési mód:
Először elkészítjük az édesség tésztaalapját, összekeverve az összes por alapú hozzávalót, majd a folyékonyakat. Addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Amíg a tészta pihen (40 perc), elkészítjük a tölteléket, a túrókrémet. Összekeverjük a hozzávalókat és addig keverjük, míg krémes nem lesz.
Fél centimáteresre nyújtjuk a tésztát, majd kis köröket/négyzeteket szabdalunk, amelyeket rátekerünk a cannoli készítéséhez szükséges acélhengerekre. Így sütjük ki a tésztát napraforgó olajban. Amikor megbarnulnak, kivesszük őket és hagyjuk őket kihűlni.
A krémet kétféleképpen ízesítjük, csokoládéval és naranccsal. Nincs is más hátra, mint megtölteni a canellonikat és díszíteni kandírozott naranccsal, pisztáciával és csokoládéval.
AKADEMIA ITALIA 11. puntata: A szicíliai olivaolaj Flora & Alessandro