Padlizsános, kapribogyós meleg köret
Ingredienti:
– 1 kg melanzane
– 500 g sedano
– 2 cipolle
– 200 g olive verdi snocciolate
– 1 cucchiaio capperi non salati
– 1 cucchiaio pinoli
– 1 bicchiere sugo di pomodoro
– 50-70 g zucchero di canna
– ½ bicchiere aceto di vino rosso
– 1 mazzo di basilico
– 1 bicchiere olio extra vergine d’oliva
– un pizzico di sale
– un pizzico di pepe
Elkészítési mód:
Kis kockákra vágjuk a padlizsánt és megsózzuk. Tíz perc múlva felszívjuk egy papírkendővel a padlizsánból kivált nedvességet. Kisüjtük napraforgóolajban a padlizsánt.
Eküzben az angolzellert is kis darabokra vágjuk és 5 percig forralt vízben puhítjuk.
A kis darabokra vágott hagymát olajon kisütjük, hozzáadjuk a következő sorrendben az alapanyagokat: a zellert, a paradicsomszószt, a fenyőmagokat, a kapribogyót, a bazsalikomot, majd végül a padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk kedvünk szerint. Utolsó lépésként hozzáaadjuk a vörösboros ecetet és a cukrot.
Nagyjából tíz percig sütjük majd tálaljuk.
AKADEMIA ITALIA 12. puntata: Olaszország legdélebbi pontján készült bor Flora & Alessandro