Vargánya gombával töltött Cappellacci tészta
Ingredienti:
– Cappellacci pasta d’uova, 300 g
– porcini, 200 g
– parmigiano grattuggiato, 50 g
– noce moscata, 1 g
– sale, 1 cucchiaino
– olio extra vergine d’oliva, 20 g
– aglio, 1 spicchio
– prezzemolo, 20 g
– burro, 100 g
– salvia, 10 foglie
– fettine di parmigiano, 100 g
– ricotta, 100 g
Elkészítési mód:
Megpároljuk a gombát együtt a fokhagymával, olivaolajjal, kicsire vágott petrezselyemmel, 10 percig főzzük. Amikor a gomba kihűlt hozzáadjuk a túrót, a reszelt sajtot, a szerecsendiót, a sót. Kinyújtjuk a korábban elkészített tésztát fél cm vastagságúra, majd 5×5 cm-es négyzeteket csinálunk. A közepére rakjuk a tölteléket és összecsukjuk. 5 percig főzzük az így elkészített tésztát forró vízben. Majd felszolgáljuk a zsályával, a felolvasztott vajjal, és a parmezán sajt szeletecskékkel.