Seleziona una pagina

Crespella ricotta flambé alla grappa

Crespella ricotta flambé alla grappa

Flambírozott ricottás palacsinta

Ingredienti:
– 3 uova
– latte, 1 litro
– un pizzico di sale
– farina, 100 g
– ricotta, 300 g
– grappa, 1 litro
– buccia grattuggiata di 1 limone
– buccia grattuggiata di 1 arancia
– zucchero, 150 g
– 1 bacca di vaniglia
– pezzettini di cioccolato, 100 g

Elkészítési mód:
A palacsinta tésztához összekerjük a tejet, a tojást, a lisztet, és a sót, és kisütjük. A töltelékhez összekeverjük a túrót, a citromhéjat, a narancshéjat, a vaníliát, a cukrot és a csokidarabokat. Jól összekeverjük, majd belerakjuk a palacsinta közepébe, és kétszer félbehajtjuk. Teflon serpenyőben megsütjük vajjal, és amikor a serpenyő forró, beleöntjük a pálinkát és meggyújtjuk, majd amikor magától elalszik elkészültünk.

AKADEMIA ITALIA 9. puntata Grappa Siena-ban Flora & Alessandro

This site is registered on wpml.org as a development site.