Vörösboros marharagu
Ingredienti:
– carne di manzo (muscoloso, ad es: coscia), 2 kg
– Chianti, 5 dl
– sedano, 100 g
– cipolla, 100 g
– aglio, 1 spicchio
– olio extra vergine d’oliva, 100 g
– sale, 1 cucchiaino
– pepe, 1 cucchiaino
– passata di pomodoro, 50 g
– acqua, 1 litri
– farina, 2 cucchiai
Elkészítési mód:
Felvágjuk kis kockákra a marhahúst, megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a lisztet és összekeverjük. Megpirítjuk az olivaolajjal egy serpenyőben. Egy fazékban megpirítjuk a zellert, a hagymát, a répát és a szétnyomott fokhagymát. Majd ehhez hozzáadjuk a megpirított húst. Hozzáöntjük még a vörösbort, majd 5 percig főzzük, végül hozzáöntjük a vizet és a paradicsomsűritményt is. Az egészet kis tűzön 2-2,5 óráig továbbfőzzük. A végén ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.
AKADEMIA ITALIA 6. puntata Toscana Chianti Flora & Alessandro