Ragu di carne Toscano
Ingredienti:
– salsiccia toscana, 200 g
– fegato di pollo, 100 g
– carne di manzo macinata, 400 g
– vino rosso, 5 dl
– sedano, 50 g
– carota, 50 g
– cipolla, 50 g
– sugo di pomodoro, 100 g
– olio extra vergine d’oliva, 100 g
– sale, 1 cucchiaino
– pepe, 1 cucchiaino
– acqua, 1 litri
Elkészítési mód:
Megpirítjuk olajban a zellert, a répát a hagymát. Hozzáadjuk kolbászt, a csirkemájat, és a marhahúst. Együtt 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vörösbort. 5 perc főzés után hozzáadjuk a paradicsomszószt, a sót, a borsot és az 1 liter vizet. Főzzük kis tűzön 2 órát.
AKADEMIA ITALIA 7. puntata Toscana Olivaolaj Flora & Alessandro