Prosecco-s, montasio-s rizottó
Ingredienti:
– carota, 1 pezzo
– pomodoro, 1 pezzo
– sedano, 100 g
– 3 litri di acqua
– sale, 1 cucchiaino
– pepe, 1 cucchiaino
– olio extra vergine d’oliva, 3 cucchiai
– riso, 350 g
– cipolla, 1 pezzo + 100 g
– Prosecco, 1 dl
– formaggio Montasio, 150 g
– burro, 50 g
Egy fazékba tesszük a répát, a paradicsomot, a zellert és a hagymát majd felöntjük vízzel és levest készítünk belőle. Hozzáadunk sót, olajat. Egy lábasban a hagymát olajon megfuttatjuk, míg kis színe lesz. Hozzáadjuk a rizst, s 1 percig “üvegesítjük”. Hozzáöntjük a Prosecco-t, s amikor az elpárolgott, szakaszosan hozzáadjuk a korábban elkészített levest. Főzzük 15-18 percig folyamatos kevergetés mellett, majd hozzáadjuk a Montasio sajtot, a vajat, a sót, a borsot, és kész az étel.