Mindensonkás risotto
Ingredienti:
– 300 g riso Carnaroli
– 1 porro
– 150 gr prosciutto di Parma
– 100 gr prosciutto di Parma croccante
– 80 gr parmigiano grattuggiato
– 2 litri di brodo di frattaglie
– 50 gr burro
– 1 cucchiaio aceto di mela
– 1 cucchiaio lecitina di soia
Elkészítési mód:
Elkészítünk egy alaplevet a sonka-aprólékokból. Nagyjából 20 percig főzzük.
Egy serpenyőben közben olajon elkezdjük kisütni az apróravágott hagymát és egy kis rizst. Ezt 2-3 percig sütjük magas tűzön, majd levesszük a lángot és szépen apránként hozzáaadjuk az alaplevet. 10 perc főzés után hozzáaadjuk az apróravágott sonkát és készrefőzzük a risotto-t, amíg a rizs meg nem puhul. Hozzáaadjuk a parmezánt és a vajat, amíg krémes nem lesz.
Tálalunk. Díszítésként Alessandro a vajban vagy olajban ropogósra sütött sonkát ajánlja, amit almaecettel locsolt meg a végén.
A haladók hozzáaadhatnak egy kis habosított szójalecitint, amelyet az alaplével összekeverve és habosra verve nyertünk.