Borsos kardhal szeletek padlizsánnal, szicíliai pecorino sajttal és paradicsomlekvárral
Ingredienti:
– 2 kg cozze
– 200 g pangrattato
– 100 g sugo di pomodoro
– 2 spicchi d’aglio
– 50 g prezzemolo
– 50 g pecorino
– 100 ml olio extra vergine d’oliva
– 1 uovo
– 1 cucchiaio farina
– Peperoncino
– Sale
– Vino
Elkészítési mód:
Megpirítjuk a hagymát 100 g vajjal. Hozzáadjuk a rizst, 2 percig “üvegesítjük”. Hozzáadjuk a pálinkát, majd elpárologtatjuk azt. Hozzáadunk egy merőkanálnyi alaplét. 12 percig főzzük a rizst kevergetve, folyamatosan adva hozzá a húsleveslét. Miután a rizs megfőtt, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és a vajat.
AKADEMIA ITALIA 12. puntata: Olaszország legdélebbi pontján készült bor Flora & Alessandro