Puha piskótatorta extraszűz olivaolajjal és citromos borítással
Per la base:
– 250 g farina
– 220 g zucchero
– 3 uova
– 100 ml acqua
– 30 ml succo di limone
– buccia grattuggiata di 1 limone
– 1 busta di lievito
– 100 ml olio
Glossa di limone
– 240 g zucchero a velo
– succo di 1 limone”
Citrommáz:
Porcukor összekeverve egy citrom levével.
Torta:
Felverünk 3 tojást és hozzákeverjük a cukrot. Amikor igazán habos lett, akkor hozzáadjuk a vizet, az olajat, a reszelt citrmohéjat, a lisztet és a sütőport is. Ezután betesszük nagyjából 30 percre a 180 fokos sütőbe.
Ezalatt az idő alatt elkészíthetjük a citrommázat, amelyhez összekeverjük a porcukrot egy egész citrom levével.
Amikor a torta megsült és kihűlt, beborítjuk azt a citrommázzal.
AKADEMIA ITALIA 14. puntata: Olivaföld és olivaszüret Flora & Alessandro