Seleziona una pagina

Trittico di gamberoni cotti e crudi e fritti

Trittico di gamberoni cotti e crudi e fritti

Ráktrió, sülve-főzve-nyersen

Ingredienti:
– 16 gamberoni
– 100 g crema di formaggio
– 2 arance
– 1 pizzico di aneto
– 50 g prezzemolo
– 100 g panegrattato
– 1 spicchio d’aglio
– 100 g fragole fresche
– 100 g pomodorini
– 1 cucchiaio farina
– 1 uovo

Ráktatár
4 nagy rákot használunk, amelyeket kis darabokra vágunk. Megsózzuk, borsozzuk és öntünk rá egy kis extraszűz olivaolajat, majd hagyjuk állni 10 percig. Ez alatt az idő alatt nagyon vékony szeletekre vágjuk az epret és előkészítjük a krémsajtot. A krémsajtot ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel és kaporral. A tálaláshoz legalulra tesszük a sajtkrémet, rá az epreket és legfelülre a ráktatárt.

Sütőben sült naranacsos rák
4 nagy megpucolt rákot sózunk, borsozunk és olivaolajat öntünk rá. Közben összekeverjük a kenyémorzsát némi apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. Minden félbevágott narancsra teszünk egy rákot, majd a tetejére szórjuk a kenyérmorzsát, hogy jó ropogós legyen. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.

Rántott rákszeletek
A 4 megpucolt, megsózott és borsozott rákot bepaníroztuk, azaz megforgatjuk egyszer lisztben, tojásban és kenyérmorzsában. Majd kisütjük őket napraforgóolajban 2-3 perc alatt, míg kicsit bebarnul mind a két oldaluk.

AKADEMIA ITALIA 15. puntata: Gragnano és a tészta utcája Flora & Alessandro

This site is registered on wpml.org as a development site.