Campaniai bableves grillezett rákkal
Ingredienti:
– 400 g fagioli
– 1 sedano
– 50 g prezzemolo
– 200 g pomodorini
– 3 spicchi d’aglio
– 4 cucchiaio di olio extra vergine d’oliva
– 8 scampi
– sale
– pepe
Elkészítési mód:
Miután egy éjszakát hagytuk állni a babot vízben, puhára pároljuk majd hagyjuk kihűlni ugyanabban a vízben. Ezután egy magasfalú serpenyőben kisütjük az apróra vágott zellert, fokhagymát és a paradicsomot. Majd hozzáadjuk a babot és a vízéből keverünk hozzá, hogy levesszerű legyen. Összefőzzük őket alacsony tűzön 15 percen át, sózzuk, borsozzuk.
Közben hosszába kettévágjuk a scampi rákokat és meggrillezzük őket nagyjából 3-4 percig oldalanként.
Tálaljuk a levest és a tetejére, fogyasztható dekorációnak használjuk a rákokat.