Seleziona una pagina

Zuppa di pesce e crostacei

Zuppa di pesce e crostacei

Halleves / Halászlé

Ingredienti:
– 200 g cozze
– 200 g vongole
– 300 g calamari
– 4 scampi
– 8 gamberoni
– 100 g pesce spada
– 200 g polpo
– 150 g sugo di pomodoro
– 1 spicchio d’aglio
– 50 g prezzemolo
– 2 cucchiai di aceto di vino bianco
– 200 g brodetto di pesce
– 4 fette di pane

Elkészítési mód:
Egy serpenyőben extraszűz olivaolajon sütjük a kis darabokra vágott fokhagymát, kardhalat, scampi rákokat, tintahalat és a polipot. Amikor ezek elkezdenek kifehéredni, akkor hozzáadjuk a kagylókat, a cozzét és a vongolét. Végül a rákot, amelyet hosszába megvágunk, mielőtt beletesszük a serpenyőbe.
Amikor a hozzávalóink átsültek hozzáadunk 2 kanál fehérboros ecetet, a paradicsomszószt és a hallevet. A hallevet répából, zellerből, hagymából és a fogáshoz fel nem használt halrészekből készítettük elő.
Nagyjából 6-7 percig főzzük alacsonylángon. Végén ízesítjük egy kis friss petrezselyemmel és tálalhatunk is. Alessandro a pirítóst ajnálja mellé.

AKADEMIA ITALIA 11. puntata: A szicíliai olivaolaj Flora & Alessandro

This site is registered on wpml.org as a development site.