Ropogós pisztáciakabátba tálalt tonhal millefeuille bazsalikomos pesztóval és friss sajttal megszórt sütőben sült paradicsommal
Hozzávalók:
– 100 g reszeltpisztácia
– só
– bors
– 50 g extraszűz olivaolaj
– 50g bazsalikom
– 200 g koktélparadicsom
– 100 g friss sajtkrém
– 5 g oregánó
Elkészítési mód:
Először a sajtkrémet ízesítjük sóval, borssal és oregánóval. A kooktélparadicsomokat félbevágjuk és mindegyik tetejére teszünk egy kis kanál sajtkrémet, majd betesszük őket a 180 fokos sütőbe 10 percre. Közben elkészítjük a bazsalikomos pestot, melyhez egy turmixgépbe beletesszük a bazsalikomot, sót és az olivaolajat. Krémessé turmixoljuk.
A tonhalat előkészítjük, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát és megforgatjuk az őrölt pisztáciában. 3-3 percig sütjük egy kis olivaolajon mindkét oldalát, mig meg nem pirul a pisztácia. Tálaljuk ízlés szerint, Alessandro szeletekre vágta a tonhalat a tálaláshoz.