Rakott padlizsán
Hozzávalók:
• padlizsán, 2 db
• liszt, 100 g
• tojás, 2 db
• napraforgó olaj, 1 l
• paradicsomszósz, 200 g
• bivalymozzarella, 200 g
• parmezán sajt, 100 g
• bazsalikomlevél, 10 levél
• só
Elkészítés:
Vékony szeletekre vágjuk a padlizsánt. Megsózzuk. Várunk 5-10 percet, amíg a padlizsán kiereszti a levét, majd ezt a levet felitatjuk. A padlizsánokat lisztbe, majd tojásba forgatjuk, és forró olajban kisütjük őket. Amikor ez kész, a tálba ilyen sorrendben rakjuk a rétegeket:
Paradicsomszósz + mozzarella + parmezán sajt + bazsalikom + padlizsán. Ezt kb. 2-szer ismételjük meg, úgyhogy a végén a parmezán legyen az utolsó réteg.
Sütőben 160°C-on 15-20 percig sütjük.