Oldal kiválasztása

Receptek

A sorozat mindegyik epizódjában Alessandro két receptet tanít meg Flórának, melyeket alább szedtünk össze. Ezek a hagyományos olasz ételeket helyenként újszerű köntösbe bújtak, de mind könnyűszerrel elkészíthetőek otthon is.

Risotto ai funghi porcini

Risotto ai funghi porcini

Vágjuk apróra a hagymát, majd egy serpenyőben olajon pirítsuk meg. Körülbelül 3 perc múlva adjuk hozzá a rizst. 2-3 percig főzzük a rizst a hagymával, majd öntsük hozzá a fehér bort. Amikor a bor elpárolog, egyenletesen adjuk hozzá az alaplevet is.

bővebben
Spaghetti all’Amatriciana

Spaghetti all’Amatriciana

A hagymát kis szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megpirítjuk (7-8 perc). Hozzáadjuk a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük.

bővebben
Spaghetti all’Amatriciana

Spaghetti alla Carbonara

Összekeverjük egy tálban a tojássárgáját a pecorino-val, parmezánnal és borssal. A felszeletelt szalonnákat megpirítjuk egy serpenyőben. Amikor megsült a szalonna, hozzáadjuk a kifőzött tésztát és 2-3 percig kis tűzön összekeverjük. Utána ezt beleöntjük a tojásos krémbe és összekeverjük.

bővebben
Filetto di orata alla mugnaia

Filetto di orata alla mugnaia

Megtisztítjuk és kifilézzük a halat úgy, hogy 4 db filét kapjunk. Egy teflonsütőt kivajazunk. Belerakjuk a 4 db filét úgy, hogy a bőre legyen a vajon, és 4 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a fehér bort és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Lefedjük egy tetővel és lassú tűzön még 4-5 percig sütjük.

bővebben
Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

Vékony szeletekre vágjuk a padlizsánt. Megsózzuk. Várunk 5-10 percet, amíg a padlizsán kiereszti a levét, majd ezt a levet felitatjuk. A padlizsánokat lisztbe, majd tojásba forgatjuk, és forró olajban kisütjük őket. Amikor ez kész, a tálba ilyen sorrendben rakjuk a rétegeket

bővebben
Branzino allo scoglio

Branzino allo scoglio

Tisztítsuk meg a süllőt és készítsünk el belőle 2 darab filét. Egy serpenyőbe öntsünk 10 g olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a kagylókat, a tintahalat és 3-4 percig erős lángon süssük. Ezt követően adjuk hozzá a paradicsomot, petrezselymet és bazsalikomot is. Sózzuk, borsozzuk.

bővebben
Lasagne al forno bolognese

Lasagne al forno bolognese

Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kellően megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a bort, majd a fűszereket. Ízlés szerint akár rozmaringot és zsályát is hozzáadhatunk. Végül pedig a paradicsom konzervet is hozzáöntjük, lassú tűzön 2-3 órát főzzük, amíg fel nem jön a zsír a tetejére.

bővebben
Frico friulano

Frico friulano

Olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk az előzőleg megfőzött, kis darabokra vágott krumplit. A megpuhult krumplihoz adjuk a kis szeletekre vágott puha sajtot. Az egészet serpenyőben összesütjük, amíg a sajt meg nem olvad.

bővebben
Tagliolini di San Daniele e crema di latte

Tagliolini di San Daniele e crema di latte

A sonkát vékony szeletekre vágjuk és olajban mepirítjuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és készre főzzük. Amikor elkészültek, összekeverjük a kifőtt tésztával, a parmezán sajttal, és a kakukkfűvel, hogy az ízek összeérjenek. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

bővebben
Gamberoni al prosecco e san daniele

Gamberoni al prosecco e san daniele

A friss rákokat megsózzuk, megborsozzuk, majd vékony szeletekre vágott San Daniele-i sonkába csavarjuk, s ezek után egy serpenyőben olivaolajban kisütjük. Felöntjük egy kevés Prosecco-val. 5-6 perc sütés után készen vagyunk és a koktélparadicsomos vegyes salátával tálaljuk.

bővebben
Risotto al prosecco e montasio

Risotto al prosecco e montasio

Egy fazékba tesszük a répát, a paradicsomot, a zellert és a hagymát majd felöntjük vízzel és levest készítünk belőle. Hozzáadunk sót, olajat. Egy lábasban a hagymát olajon megfuttatjuk, míg kis színe lesz. Hozzáadjuk a rizst, s 1 percig “üvegesítjük”. Hozzáöntjük a Prosecco-t, s amikor az elpárolgott, szakaszosan hozzáadjuk a korábban elkészített levest.

bővebben
Zuppa di asparagi e farro

Zuppa di asparagi e farro

Sós vízben 20 percig forrni hagyjuk az árpát. Közben megpároljuk olivaolajban 5 percen keresztül a zellert, a hagymát, és a répát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott spárgát, majd hozzáadjuk a zöldség alaplét. Majd hozzákeverjük a víztől leszűrt árpát, ezek után megsózzuk, megborsozzuk, és 15 percig főzzük.

bővebben
Cappellacci con porcini

Cappellacci con porcini

Megpároljuk a gombát együtt a fokhagymával, olivaolajjal, kicsire vágott petrezselyemmel, 10 percig főzzük. Amikor a gomba kihűlt hozzáadjuk a túrót, a reszelt sajtot, a szerecsendiót, a sót. Kinyújtjuk a korábban elkészített tésztát fél cm vastagságúra, majd 5×5 cm-es négyzeteket csinálunk. A közepére rakjuk a tölteléket és összecsukjuk.

bővebben
Lingua di manzo al rafano

Lingua di manzo al rafano

Megfőzzük a marhanyelvet 4 órán keresztül, együtt a fokhagymával, zellerrel, répával, hagymával, babérlevéllel, és a sóval. Miután megfőtt a nyelv kihűlni hagyjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Mellé tesszük a tálra a tejszínnel, tormával és borecettel összekevert krémet, és a koktélparadicsomot.

bővebben
Tiramisu

Tiramisu

Hogy elkészítsük a krémjét, felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és a Mascarponét. Felverjük addig, amíg egy összeállt konzisztenciát kapunk. Fogjuk a tálkát, és belerakjuk a – korábban rum aromával ízesített kávéba merített – babapiskótát, és rászórjuk a kakaóport.

bővebben
Calamari saporiti

Calamari saporiti

Megpirítjuk a megtisztított, megmosott tintahalat, 3 evőkanálnyi olivaolajban, a szétnyomott fokhagyma gerezddel. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a petrezselymet a paradicsomokat és a fehérbort. 5 percig párolni hagyjuk. Végül egy olyan tálba tálaljuk, amelyre előszőr a friss rukkolát raktuk.

bővebben
Bruschetta di polenta con crema di ricotta, porro e San Daniele

Bruschetta di polenta con crema di ricotta, porro e San Daniele

Felforraljuk az 1 liter vizet, hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát. 1 órát kis tűzön főzzük. Beleöntjük egy tepsibe és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt a bruschettához hasonló szeleteket vágunk belőle. Teflonedényben kevés olajjal pirítjuk egy kicsit, 5-5 percet oldalanként. Csinálunk egy krémet a ricottából, parmezán sajttal és a tejszínnel.

bővebben
Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro

Egy lábasba öntjük az olajat, a hagymát, a szétnyomot fokhagymát, és a bazsalikomot. 10 percig kis tűzön pirulni hagyjuk. Majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot. Párolni hagyjuk további 10 percig. Hozzáadjuk a húsalaplevet, a sót és a borsot. Tovább főzzük 10 percig, majd végül hozzáadjuk még a kockákra vágott kenyeret. Tovább főzzük még 10 percig és az étel elkészült.

bővebben
Peposo al chianti

Peposo al chianti

Felvágjuk kis kockákra a marhahúst, megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a lisztet és összekeverjük. Megpirítjuk az olivaolajjal egy serpenyőben. Egy fazékban megpirítjuk a zellert, a hagymát, a répát és a szétnyomott fokhagymát. Majd ehhez hozzáadjuk a megpirított húst. Hozzáöntjük még a vörösbort, majd 5 percig főzzük, végül hozzáöntjük a vizet és a paradicsomsűritményt is.

bővebben
Ragù di carne Toscano

Ragù di carne Toscano

Megpirítjuk olajban a zellert, a répát a hagymát. Hozzáadjuk kolbászt, a csirkemájat, és a marhahúst. Együtt 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vörösbort. 5 perc főzés után hozzáadjuk a paradicsomszószt, a sót, a borsot és az 1 liter vizet. Főzzük kis tűzön 2 órát.

bővebben
Cantucci

Cantucci

Összekeverjük a cukrot, a tojást és a vajat. Mikor az egész homogén, hozzáadjuk a reszelt héjakat, a vaníliát, majd a lisztet, az élesztőt, és a mandulát. Összekeverjük, míg egy homogén konzisztenciát kapunk. A tésztából kb. 20 centiméteres cső alakú formákat csinálunk, sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Amikor kivesszük, még melegen felvágjuk oly módon, hogy Cantuccio formája legyen.

bővebben
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Felvágjuk a húst 1 cm vastag szeletekre. Megsózzuk borsozzuk, majd a lisztbe forgatjuk. Minden szelet húsra rárakjuk először a sonkát majd a zsályát. Egy serpenyőben vajon oldalanként 10-10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fehérbort, s így még egy percig főzzük, és készen is vagyunk.

bővebben
Crespella ricotta flambé alla grappa

Crespella ricotta flambé alla grappa

A palacsinta tésztához összekerjük a tejet, a tojást, a lisztet, és a sót, és kisütjük. A töltelékhez összekeverjük a túrót, a citromhéjat, a narancshéjat, a vaníliát, a cukrot és a csokidarabokat. Jól összekeverjük, majd belerakjuk a palacsinta közepébe, és kétszer félbehajtjuk. Teflon serpenyőben megsütjük vajjal, és amikor a serpenyő forró, beleöntjük a pálinkát és meggyújtjuk, majd amikor magától elalszik elkészültünk.

bővebben
Risotto alla grappa

Risotto alla grappa

Megpirítjuk a hagymát 100 g vajjal. Hozzáadjuk a rizst, 2 percig “üvegesítjük”. Hozzáadjuk a pálinkát, majd elpárologtatjuk azt. Hozzáadunk egy merőkanálnyi alaplét. 12 percig főzzük a rizst kevergetve, folyamatosan adva hozzá a húsleveslét. Miután a rizs megfőtt, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és a vajat.

bővebben
Insalata di funghi freschi, rucola, Parmigiano e pancetta croccante al balsamico

Insalata di funghi freschi, rucola, Parmigiano e pancetta croccante al balsamico

Elkészítési mód:Serpenyőben megpirítjuk a császárszalonnát, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és amikor az ecet elgőzölög készen van a szalonna. Elkészítjük salátaként a rukkolát, a vékony szeletekre vágott gombát olajjal és sóval. Tányérra rakjuk a salátát, rá a balzsamecetes császárszalonnát és rászórjuk a sajt szeletecskéket.

bővebben
Calzone

Calzone

Összekeverjük a lisztet vízzel és az élesztővel, s utána hozzáadjuk a sót és az olajat. 5 percig jól összegyúrjuk, majd hagyjuk lefedve pihenni 40 percig. Megformázzuk belőle a pizza alakot 1 cm vastagon. Csinálunk belőlük 10 cm átmérőjű kör alakú tésztákat. Megtöltjük egy kiskanálnyi paradicsomszósszal, egy kis darab mozzarellával, és a további hozzávalókkal. Összehajtjuk félbe, majd sütőben 200 fokon 15 percig sütjük.

bővebben
Zuppa di pesce e crostacei

Zuppa di pesce e crostacei

Egy serpenyőben extraszűz olivaolajon sütjük a kis darabokra vágott fokhagymát, kardhalat, scampi rákokat, tintahalat és a polipot. Amikor ezek elkezdenek kifehéredni, akkor hozzáadjuk a kagylókat, a cozzét és a vongolét. Végül a rákot, amelyet hosszába megvágunk, mielőtt beletesszük a serpenyőbe. Amikor a hozzávalóink átsültek hozzáadunk 2 kanál fehérboros ecetet, a paradicsomszószt és a hallevet..

bővebben
Cannoli Siciliani

Cannoli Siciliani

Először elkészítjük az édesség tésztaalapját, összekeverve az összes por alapú hozzávalót, majd a folyékonyakat. Addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Amíg a tészta pihen (40 perc), elkészítjük a tölteléket, a túrókrémet. Összekeverjük a hozzávalókat és addig keverjük, míg krémes nem lesz.

bővebben
Caponata di Melanzane

Caponata di Melanzane

Kis kockákra vágjuk a padlizsánt és megsózzuk. Tíz perc múlva felszívjuk egy papírkendővel a padlizsánból kivált nedvességet. Kisüjtük napraforgóolajban a padlizsánt. Eküzben az angolzellert is kis darabokra vágjuk és 5 percig forralt vízben puhítjuk. A kis darabokra vágott hagymát olajon kisütjük, hozzáadjuk a következő sorrendben az alapanyagokat

bővebben
Trionfo di cozze in tre modi

Trionfo di cozze in tre modi

Egy kis olajban elkezdek kisütni egy gerezd fokhagymát és egy kis darab peperoncinot. Amikor a fokhagyma már elkezd bepirosodni, hozzáaadom a kagylákat is és a paradicsomszószt. Addig hagyom a tűzön, amíg ki nem nyílnak a kagylók. Tálalom.

bővebben
Polipo al vino rosso in coccio di pane

Polipo al vino rosso in coccio di pane

Egy serpenyőben olajat önrünk és megpirítjuk a fokhagymát. Ehhez adjuk hozzá a centimeter vastagságúra vágott polipot. Nagyjából 7-8 perc múlva, amikor a polip már kifehéredett, akkor hozzáaadjuk a vörösbort. Az alkohol elpárolgása után hozzáaadjuk a paradicsomszószt és alacsony tűzön nagyjából 40-50 percig főzzük, amíg a polip meg nem puhul.

bővebben
Trittico di gamberoni cotti e crudi e fritti

Trittico di gamberoni cotti e crudi e fritti

4 nagy rákot használunk, amelyeket kis darabokra vágunk. Megsózzuk, borsozzuk és öntünk rá egy kis extraszűz olivaolajat, majd hagyjuk állni 10 percig. Ez alatt az idő alatt nagyon vékony szeletekre vágjuk az epret és előkészítjük a krémsajtot. A krémsajtot ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel és kaporral. A tálaláshoz legalulra tesszük a sajtkrémet, rá az epreket és legfelülre a ráktatárt.

bővebben
Calamarata

Calamarata

Odatesszük a vízet forralni, majd mikor felforrt sózzuk azt és ezután beletesszük a tésztát. A mi esetünkben 10-12 perc amíg megpuhul a tészta (tésztája válogatja), addig elkészítjük a szószt. Egy serpenyőbe olivaolajat, apróra vágott fokhagymát és egy kis szem peperoncinot, erőspapirkát teszünk. Amikor a fokhagyma elkezd megbarnulni hozzáaadjuk a megpucolt és szeletekre vágott tintahalat..

bővebben
Caprese sfiziosa con salsa all’origano e pane fritto

Caprese sfiziosa con salsa all’origano e pane fritto

Először elkészítjük az oregánószószt, összekeverve az oregánó-t, sóval és olivaolajjal. Ezután az öreg kenyérszeleteket kockákra vágjuk és extraszűz olivaolajban barnára sütjük. Ujjnyi szeletekre vágjuk a mozzarellát és a paradicsomokat, majd rétegesen tálaljuk. Mozzarella, paradicsom, mozzarella, paradicsom, körülötte pedig dekorációként használjuk a pirított kenyeret.

bővebben
Zuppa di fagioli campana con scampi grigliati

Zuppa di fagioli campana con scampi grigliati

Miután egy éjszakát hagytuk állni a babot vízben, puhára pároljuk majd hagyjuk kihűlni ugyanabban a vízben. Ezután egy magasfalú serpenyőben kisütjük az apróra vágott zellert, fokhagymát és a paradicsomot. Majd hozzáadjuk a babot és a vízéből keverünk hozzá, hogy levesszerű legyen.

bővebben
Budino al Limoncello con Salsa alle fragole

Budino al Limoncello con Salsa alle fragole

A kis darabokra vágott epreket megfőzzük egy serpenyőben egy kanál cukorral és egy citrom levével, amíg meg nem puhulnak. Utána leturmixoljuk mindezt és elkészült az eperkrémünk.
Összekeverjük a cukorral és fehér krémesre verjük a 6 tojássárgáját.

bővebben
Gnocchetti gratinati alla Sorrentina

Gnocchetti gratinati alla Sorrentina

Gnocchit készítjük el először. Összenyomjuk a főtt krumplit és amikor már elkezdenek kihűlni hozzáaadjuk a sót, a tojást, a lisztet és megbolondíthatjuk egy kis szerecsendióval. Ezt homogénné gyúrjuk és hosszúkás rudakká formázzuk a tésztát. Ezt vágjuk fel kis darabokra.

bővebben
Bistecca di manzo alla toscana (Fiorentina)

Bistecca di manzo alla toscana (Fiorentina)

Balzsamecetes hagymalekvár. Kis darabokra vágjuk a hagymát, majd alacsony tűzön sütjük egy kis extraszűz olivaolajban kisütjük. Hozzáadunk egy kis vízet, ami által a hagyma még puhább lesz.

bővebben
Semifreddo goloso al caffé

Semifreddo goloso al caffé

Habosra verjük a tejszínt egy másik tálban. Krémesre verjük a tojássárgáját, amihez hozzáaadjuk a cukrot. Ehhez adjuk hozzá a mascarponét, a kihűlt kávét, amit továbbkeverünk és végül a habot belekeverjük egy kanállal, úgy hogy az ne essen össze. Beletesszük a krémet a formákba, a pohárba és aztán 2 órán át hagyjuk a hűtőben összeállni.

bővebben
Risotto a tutto prosciutto

Risotto a tutto prosciutto

Elkészítünk egy alaplevet a sonka-aprólékokból. Nagyjából 20 percig főzzük. Egy serpenyőben közben olajon elkezdjük kisütni az apróravágott hagymát és egy kis rizst. Ezt 2-3 percig sütjük magas tűzön, majd levesszük a lángot és szépen apránként hozzáaadjuk az alaplevet.

bővebben
Salame di cioccolata

Salame di cioccolata

Egy fazékben vízet forralunk, majd erre teszünk egy másik fazekat, melyben megolvasztjuk és egy kis vajjal összekeverjük az étcsokoládét. Hozzáaadjuk a cukrot, a tojást, a rumot és a száraz kekszmorzsákat. Ezt jól összekeverjük és egy sütőpapír avyg alufólia közepébe tesszük és szalámi alakúvá formáljuk.

bővebben

«Hisszük, hogy az asztali örömök az emberi élet legfontosabb örömforrásai közé tartoznak»

Amennyiben kérdése vagy észrevétele lenne, írjon nekünk bátran!

Error: Contact form not found.

This site is registered on wpml.org as a development site.