Spaghetti all’Amatriciana
Hozzávalók:
• hagyma, 1 db
• extra szűz olívaolaj, 20 g
• paradicsomszósz, 200 g
• petrezselyem, 10 g
• szalonna, 150 g
• spaghetti, 1 csomag
• só
• bors
Elkészítés:
A hagymát kis szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megpirítjuk (7-8 perc). Hozzáadjuk a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük.
Egy másik serpenyőben megsütjük a felszeletelt szalonnákat. Amikor már megfelelő a szalonna színe, hozzáadjuk a már elkészített paradicsomszószt, majd hozzáadjuk a tésztát és 2-3 percig kis tűzön folyamatos kevergetés közben főzzük.