Oldal kiválasztása

Torta soffice all’olio extravergine con glassa al limone

Torta soffice all’olio extravergine con glassa al limone

Puha piskótatorta extraszűz olivaolajjal és citromos borítással

Tortaalaphoz
– 250 g liszt
– 220 g cukor
– 3 tojás
– 100 ml víz
– 30 ml citromlé
– 1 citrom reszelt héja
– 1 zacskó sütőpor
– Plusz 100 ml olaj

Citrommázhoz
– 240 g porcukor
– 1 citrom leve

Citrommáz:
Porcukor összekeverve egy citrom levével.

Torta:
Felverünk 3 tojást és hozzákeverjük a cukrot. Amikor igazán habos lett, akkor hozzáadjuk a vizet, az olajat, a reszelt citrmohéjat, a lisztet és a sütőport is. Ezután betesszük nagyjából 30 percre a 180 fokos sütőbe.

Ezalatt az idő alatt elkészíthetjük a citrommázat, amelyhez összekeverjük a porcukrot egy egész citrom levével.
Amikor a torta megsült és kihűlt, beborítjuk azt a citrommázzal.

AKADEMIA ITALIA 14. rész: Olivaföld és olivaszüret Flora & Alessandro

This site is registered on wpml.org as a development site.