Oldal kiválasztása

Zuppa di fagioli campana con scampi grigliati

Zuppa di fagioli campana con scampi grigliati

Campaniai bableves grillezett rákkal

Hozzávalók:
– 400 g bab
– 1 szárzeller
– 50 g petrezselyem
– 200 g koktélparadicsom
– 3 gerezd fokhagyma
– 4 kanál extraszűz olivaolaj
– 8 rák
– só
– bors

Elkészítési mód:
Miután egy éjszakát hagytuk állni a babot vízben, puhára pároljuk majd hagyjuk kihűlni ugyanabban a vízben. Ezután egy magasfalú serpenyőben kisütjük az apróra vágott zellert, fokhagymát és a paradicsomot. Majd hozzáadjuk a babot és a vízéből keverünk hozzá, hogy levesszerű legyen. Összefőzzük őket alacsony tűzön 15 percen át, sózzuk, borsozzuk.
Közben hosszába kettévágjuk a scampi rákokat és meggrillezzük őket nagyjából 3-4 percig oldalanként.
Tálaljuk a levest és a tetejére, fogyasztható dekorációnak használjuk a rákokat.

AKADEMIA ITALIA 17. rész: Citromok és a limoncello

This site is registered on wpml.org as a development site.